HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.04.13. 15:21 mindenlébenkétkanál

Réges rég, egy messzi-messzi CHF Max-ban...

Egyik előadásunkon bejött az épp aktuális prof, és óra előtt megszellőztetett egy későbbi ösztöndíjat. Mint utóbb kiderült, ő korábban a bambergi egyetemen is tanított, innen van a kapcsolat és a lehetőség.

Fél év elteltével vált aktuálissá a dolog, amikor konkrétumok is napvilágra kerültek. Többek között az, hogy csak másodéves (BSc-s) alkalmazott közgazdászok mehetnek, ami igen jelentősen megnövelte esélyeinket, tekintve hogy mindössze hatvanan indultunk a szakon, s ki tudja hányan maradtunk ebből egyeneseben. Továbbá a keretszám öt helyről szólt, amire végül kilencen jelentkeztünk. Követelmény között szerepelt a jó német nyelvtudás és kiemelkedő tanulmányi teljesítmény (szó szerint így vala) és a szinkronúszói múlt (ez utóbbi nem is). Leadási határidő 2007 december tizedike.

Összeszedve minden bátorságunkat és a papírokat (nyelvvizsga és index-másolat plusz motivációs levél), jelentkeztünk. Kissé furcsálltuk hogy igazándiból pályázati adatlapot mint olyant, nem kértek, a leadásnál kellett ráfirkantanunk a motivációs levél hátuljára az elérhetőségeinket. Aztán vártunk.

És vártunk.

A vizsgaidőszakban kissé nyakára jártunk a tanszéknek, de se időpont, se eredmény, se semmi. Végül nagy nehezen kiszivárgott a hír, hogy ötünket hívják be szóbeli beszélgetésre, de majd emilben értesítenek. Kb február közepén jött egy levél, benne egy időponttal. Eddig is nagyban készültünk a szóbeli fordulóra, de most elkezdtünk izgulni is. Pedig nem is kellett volna, mert mindenkit simán továbbengedtek.

Szánsájn, heppinesz, dojcsland, wir komme'! :)

Így kaptuk meg az ösztöndíjat - az anyagi vonzatáról a későbbiekben...

1 komment

Címkék: ösztöndíj előzmények jelentkezés


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr57423709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vdavid 2008.04.18. 17:25:52

Fasza. :)
Örülök, hogy részese lehet a hozzászólásom a naplótoknak. :)
süti beállítások módosítása