HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.05.12. 14:15 buGhunter

Bajor-sarok étterem

Mivel úgy is Bajorországba megyünk a jövő tanévben, meg a diplomaosztóm utáni evés-ivásra éttermet is kellene nézni, múlt héten elmentünk a Dohány utcában lévő Bajor-sarok étterembe.

A netes leírásokban olvastuk, hogy a hely kétszintes, és az alsó részre érdemes menni, mert ugyan az dohányzó, de sokkal hangulatosabb. Ennek ellenére biztos amibiztos alapon a galériára foglaltunk egy asztalt. Mikor megérkeztünk, senki nem dohányzott alul, így mégis inkább oda ültünk. A pincérnek semmi kifogás nem volt ez ellen, jó pont nekik. Egy nagy kerek asztalhoz ültünk le, akár nyolcan is kényelmesen elfértek volna körülötte, de nem nagyon is volt máshol kisebb.

Rögtön hozták az étlapot, de a borlapot sajnos külön kellett kérni. Valószínűleg azért, mert együtt volt a kávélappal, de akkor is meg kellett volna kérdeznie a pincérnek, hogy kérjük-e. Én egy korsó Pilsner Urquelle-t, Dóri egy jeges teát kért. Gyorsan kihozták, nem volt semmi gond.

Első menetben egy gombakrémlevest és egy hagymakrémlevest kértünk, amit szintén nemsokára hoztak. Nem vagyunk nagy szakértők az ételek terén sajnos, így nem merünk mélyreható elemzésekbe bocsátkozni, de finom volt mindkettő. Korrekt adatok, finom, meleg, de semmi különös.  Dóri szerint a gombakrémlevesben nagyon jó volt, hogy többféle gombából készült, a hátránya viszont a kissé híg levében rejlett.

Miközben ettünk, a pincérek és a szakácsok állandóan rötyögtek valamin, ami szerintünk nagyon jó hangulatot kölcsönzött a helynek, de lehet, hogy mások ezt zavaró tényezőként értékelik. Dóri szerint a zene is kicsit hangos volt, szerintem még pont nem.

Főételnek én baconbe csavart szűzérméket rendeltem színesbors-mártással és krokettel, Dóri pedig cordon-bleu-t kért újhagymás-tejszínes szósszal és zöldborsós rizzsel. Azok nagyon finomak voltak, több mint átlagos jó, tényleg volt bennük valami plusz. Emellett esztétikusak is voltak a fogások. Mondjuk nem volt olyan nagy adag, de így a levessel kellően jóllaktunk.

Végül kértünk egy cappucino-t és wiener-melange-t, ami tulajdonképpen egy café latte volt. A kávéválaszték amúgy sem volt valami nagy szám.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a pincérek segítőkészek és precízek voltak, az étel finom volt, szerencsére pont a lényeg, a főfogás volt kiemelkedően jó, a leves és a kávé korrekt, de az utóbbiak átlagosságát könnyebben elfogadja az ember így. Tehát a hely jó, ajánljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: kaja offtopic bajor


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr74464996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása