HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.09.14. 12:40 mindenlébenkétkanál

Berendezkedés

 Hát, megérkeztünk, itt vagyunk!

Így is néz ki Bamberg sajátképileg:

Amúgy tényleg gyönyörű város, olyannyira, hogy az Unesco 1993-ban fölvette a Kulturális Világörökségek listájára. Az Építészeti stílusok közül megtalálható itt a román, gót, barokk, reneszánsz és a szecesszió, mivel a háborúk szerencsére elkerülték ezt a várost. Természetesen a hangulatos belvároson kívül fekszik egy modern, mai (értsd: eléggé ronda) rész is, mi sajnos itt lakunk, viszont a koli színes. Ronda kocka, de színes. Ma megyünk a második városnéző túránkra, utána majd vaamikor írunk egy városismertetőt is, egyelőre annyit elég tudni, hogy 10 sörfőzde van.

Előbb jöjjön a kolesz:  Kék és sárga, "U" alakú betonépítmény, nem olyan barátságtalan, mint ahogy elősre látszik. Két szobához trtozik egy konyha, egy ebédlő, és egy fürdőszoba. Mindenki saját szobát kapott. Szerencsére mi ketten egy Wohnheim-a kerültünk, szóval igen jó lesz ez az egy év. A szobákban egyenbútorok (kisasztal, nagyasztal, éjjeli szekrény, nagyszekrény, nagypolc, ágy), amik tiszták, de semmi sikk :). Kék linóleum van, ami szerintem eléggé rossz választás. A fürdőszobában egy mosdó, egy WC, egy zuhanyrész, ami függönnyel van elválasztva, már ha a nebuló hoz magával függönyt. Mi nem hoztunk, de a közelben lévő cirka ötmillió teszkóféle egyikében vettünk is rögtön egyet. A kollégium környékén lévő épületek amúgy két csoportra oszthatók: Nagy Olcsó Szupermarket, és Nagy Drága Autószalon. A mi épületünk is nagy. 

Ugye öten vagyunk magyarok egy helyről, ebből mi ketten, és a két másik lány van együtt, a fiú pedig egy lengyel sráccal osztja meg szerény hajlékát. Velük, és egy olasz lánnyal töltöttük együtt az estét az egyik apartmanban. Volt sör, bor, pálinka, chips, szóval jól telt az első este.

Másnap elmentünk egy szervezett városnéző túrára, aminek a találkozója a belvárosban, a menza előtt volt. Jóhiszeműen elindultunk háromnegyed órával a megbeszélt időpont előtt, mert a busz 5 perc, a séta a megállóig megint öt perc, a biztonsági tartalék 35 perc. Hát nem. Három busz jár felénk, ebből egy nem jár szombaton (merthogy szombat volt), egy kétszer jár szoombaton, a harmadik pedig óránként, és 14.55-kor jönne a következő. 14.20 volt, a találkozó pedig 15.00-kor lett volna. A séta 50 perc volt, de szerencsére voltak, akik nálunk is később jöttek. 

A városnézésről, az esti kocsmázásról és török hazafi döneresről majd legközelebb.

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás berendezkedés bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr84662730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása