HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.09.16. 00:04 buGhunter

Einstufungsteszt, és egyéb aprócseprőségek

Vasárnap délután volt egy kisebb kirándulás a Bamberg közeli Altenburghoz, ahonnén nagyon szép kilátás nyílik a környékre és ahol van egy Bordi nevú mackó emlékére található pár életnagyságú plüssmackó. Rács mögött. Mert egy labanc soh'sem tudhatja!

Másnap, hétfő hajnalban annál nagyobb izgalmak elé néztünk. Hivatalos üdvözlés majd nyelvi felmérő teszt avagy einstufungstest ahogy a helyi indiánok mondanák. A köszöntő teljesen korrekt (gyk rövid) és aranyos volt, utána viszont következett egy kb órás tájékoztató, ami halálunalmas volt, és nem sok újdonságot tartogatott számunkra. Könyörgöm, ha egyszer le van írva mindez egy programfüzetbe feketén fehéren, akkor miért kell ezt végigcsámcsogni együtt?! Bah. Kisbocsok! Végezetül egy Norbert nevű Auslandsamtos arc, aki mellesleg de halálkomolyan szakasztott Csernus doktor, tájékoztatott minket, hogy fog kinézni a következő nyelvi teszt. Nagyon szimpatikusan adta elő magát, viszont a végén képes volt laza németséggel megkérdezni, hogy ki nem tud egy kukkot sem németül, mert annak nem kéne vacakolni a tesztkérdésekkel, megy az A (legkezdőbb) csoportba. Valahogy nem jelentkezett senki, kuntz.

Nade, felmérés. Persze nem fértünk be egyszerre mind a kompúteres (hoppá!) teszthez, hanem csak 6 turnusban, ámde sikerült az első kísérleti nyuszis gruppba bekerülnünk így csak kevés időt vesztegettünk el az életünkből. Nem úgy, mint az utánunk következők, ugyanis volt csúszás dögivel.

Maga a teszt 24 oldalból állt, 1 órát kaptunk rá, és kisebb technikai döccenőkkel el is tudtuk kezdeni majdnem azonnal. Elég nehéz volt mivel csak nyelvtanra ment rá és üres lukakat kellett kitölteni minimális rávezetéssel. Ágyő feleltválasztás, max annyit írtak h itt präteritum, ott feltételes mód amott meg váltsuk ki a "bezweifelt" igét valami prepozíció+Főnév+ige szerkezettel. Megoldás eagerbeavereknek alant vagyon. A kis bukfenc ott volt a dologban hogy ugye netes volt, így mellette gyönyörűen lehetett kiguglizni a könyebb kérdéseket. Ámátörők.

Érdeklődőknek és utókornak a címe:Einstufungs-teszt Jelszó: Jamaika, felhasználónév tetszőleges.

A végén az eredményeket nem kaptuk meg szám szerint, viszont a jobb felső sarokban közben egy számláló (jobb esetben) szép lassan mászott felfele, talán ez volt a pontszám mindegy. A lényeg hogy 6 csoportba osztottak be ez alapján minket, A-F ahol F a Fasza Fantasztikus, az A meg az Amatőr :) Eredményeket este kaptuk csak meg, addig izgultunk meg elintéztük ügyes bajos dolgainkat.

Egyszer, lejelentkeztünk AAAban a frankische Schweiz nevű kirándulásról mert akkor hogy hogynem itthon leszünk kis hazánkban, a kis szórakozottak.

Másrészt, eü biztosítás (EHIC kártya) megerősítése TKKban, mert az is kell. Ez nem tartott 5 percig, gyk egy papír h ja, te otthon tényleg biztosítva vagy a német biztosító véleménye szerint is :)

Harmadszor, a bankban befizettük a tandíjat (65 ojró) vagy mifenét. Emellett megkérdeztük a bankszámlánk SWIFT és IBAN kódjait, hogy erasmusék tudjanak hova küldeni, ja.

Negyedszer, bejelentkeztünk polgármesteri hivatalban a Jenő úrhoz. Már kitöltve hoztuk a kis papírt, nem úgy mint a lengyelek, ezért itt is végeztünk kb 5 perc alatt.

Ötödször, nem vettünk bicajt, de nem is baj, mert úgyis drága, legalább sokat gyalogolunk (fél óra alatt a belvárosban vagyunk etwa) és így meg nem köll fitneszcenterba járni. Aztán meglátjuk.

Este szervezett Filmabend keretében a Good Bye, Lenin című klasszikust néztük meg, utána meg az eredmények derültek kifele. Mindketten E, azaz az Ejha Elképesztőenjó csoportba kerültünk, jeee :)

Most értünk haza egy órája kb és holnap már indul is a kurzus.

A megoldás: in Frage stellen, ha minden igaz.

Ja és a menzájuk egy mintavétel alapján: egyszerű, nem túl jó viszont messze a legolcsóbb Möglichkeit.

Ennyit mára gyerekek, szépjóccakát! :)

 

2 komment

Címkék: kaja kerékpár nyelv kirándulás berendezkedés filmabend bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr94665454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Széll János 2008.09.16. 19:12:22

Nagyon örülök ennek a lehetőségnek.Mama

Béla 2008.09.17. 01:31:23

Király a blog, írjatok még sokat, meg rakjatok fel sok képet! :)
süti beállítások módosítása