HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.09.16. 20:15 mindenlébenkétkanál

Első Schuletag

 Sajnos lemaradt legutóbb, de így is néz ki szerény hajlékunk, a Collegium Oecomenicum, avagy szlengesen COE:

 Tehát, az első nyelvóra: Már majdnem elfelejtettük, milyen is a német precizitás, mert hogy eddig mindenki olyan lazának tűnt, úgy a tutorok (mentorok, seniorok, akármi, minket segítenek), mint az "Austauschstudentek". Ám de. Első nap, egy viszonylag nagy teremben ülünk, a tanárnő fiatal, kedvesek látszik, ismerteti a játékszabályokat. Max kétszer lehet hiányoznod, mert különben ugrott a 8 kredit (nekünk összesen az egy év alatt 48 ETCS pont kell, tehát nem mindegy, hogy meglesz-e ez a 8). Ja, és mellesleg, ha 10 percnél többet késel, az már hiányzásnak számít. Sehr Schön. Ja, és mellesleg egy tesztet is írunk a három hét végén, aminn ha 40%-nál kevesebbet érünk el, ismét fújhatjuk a krediteket. Na meg az elmaradhatatlan referátum, valamilyen témából. Ilyenkor örülök, hogy bölcsészekkel vagyok körülvéve. A javasolt témák közül csak párat említenék: A Német didaktikus színház története, Németorzág a második világháború után, E.T.A. Hoffmann munkássága (ő egy író, mellesleg, én csak az Arany virágcserép című regényét olvastam, borzalmas), A Cseh Köztársaság látványosságai (na perszer nem a jenki csaj javasolta), szóval csupa jó téma. Na mindegy. Gabo a Forma 1-et, én a Bajorországi kutyafajtákat mondtam, hogy legyen mégis valami.

Az első másfél óra ennek ellenére jól telt, a szokásos bemutatkozós játékokat játszottuk. Utána fél óra szünet. El akartunk menni kávézni, de mire odaértünk, jöhettünk is vissza, nem maradt időnk. Érthető, hogy az előzőek után nem akartunk elkésni...

Második órán egy idősebb nő jött be, vele "választottuk ki" a fentebb említett témákat, majd egy nagyon unalmas játékokat játszottunk, aztán vége. Irány a menza. Marha nagy sor, valami fasírtnak kinézőt ettünk, amiről időközben kiderült, hogy hagymásszója vagy valami olyasmi. Mindenesetre még így is jobb volt, mint a tegnapi sajtoscsirke brokkolival. Ja és természetesen ehhez is külön kellett venni a köretet. Így könnyű olcsón adni az ételeket, hogy a köret nincs az árban, az még plusz egy fél ojró. Mondjuk így sem olyan vészes, 2-3 € a húsos, 1,5-2 a vega kaja.

Ezután elmentünk a városnézős-kérdésmegválaszolós túrára, a végén ajándékot is kaptunk, fejenként egy fagyiutalványt valamelyik kávézóban. Reméljük jövő héten melegebb lesz, mert most egyikünk sem tudna legyűrni egy magyarfesztiválosgombócnyi fagyit sem.

Ma még összeülünk a koliban egy kis sörestre + ungarische fruchtschnaps ivásra, pénteken jön Frau Merkel (igen, ő), és még a Városházára is vissza kell menni, mert ugyan potenciális betegként már létezünk Németországban, lakosként még csak félig.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kaja mindennapok koli bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr62666725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása