HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.09.17. 22:38 buGhunter

Hidat szállítok, vazze'

Nos, mai nap már komolyabb volt az okítás, mindjárt házifeladatot is kaptunk mint kis nebulók. Ó-vo-da. Immáron véglegesek a referátumok avagy prezentációk témái is, Dóri a Bajor kutyákról fog valamit összehozni, én meg a Forma1ről, mert az jó. A finn lány is erre pályázott lévén Raikonnen fan, így bebukta.

Ha már finnek, finn-magyar rokonság, ami tényleg létezik. Az egy dolog, hogy van jópár szavunk, ami közös, de az echte német tandempartnerin szerint amikor egymás közt beszélünk, tök olyan mintha finn lenne. Elgondolkoztató. Nameg, ami viszont egyenesen álleejtős élmény, a kazah gombóc sráccal való lingvisztikus egymásratalálás. Gondoltátok volna, hogy a szakáll, alma és balta szavak egy-az-egyben így megvannak a kazah nyelvben is? Wahnsinnig!

Igen, kitalálhattátok elég nagyban megy a multikulti, lengyelek vannak többségben, velük pl az ivászatos-egyetemista játékokat osztottuk meg, mindkét oldalon elég nagy volt a felhozatal :)

Oskolából hazafele találkoztunk a német hídszállító kisiparossal íme:

Gyengén mellénézte :)

Este még megejtettük a netes beiratkozás az egyetemre, nem volt nagy ügy, de így is egy órán keresztül magyaráztak a labancok minden triviális lépést.

Ezután pediglen a koliban volt egy körbevezetés egy partival karöltve, aholis kiderült hol van a mosókonyha és kiderült hogy van egy különbejáratú kápolnánk, a sok kis kényelmi szolgáltatásról (sörautomata, csocsóasztal, tvszoba, könyvtár), nem is beszélve. Egyszóval igen jó dolgunk van, nagyon lelkes mindenki.

2 komment

Címkék: egyetem nyelv koli multikulti


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr48668744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sab 2008.09.18. 20:24:55

Hát ez a kép hatalmas! XD A cím is találó mert először a képre ugrott a szemem és rögtön ez a vicc ugrott hozzá.
A sörautomota komoly? És 24/7 vagy mondjuk 10 után nem ad, mint a boltos néni Pösten (és Budán)

Dróti 2008.09.18. 21:46:26

Azt hittem ilyen hídszállító zsenik csak itthon Magyarországon vannak.
Amúgy sörautomata még a Terminuszban is van, nem kell érte Németországig menni. :)
süti beállítások módosítása