HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.11.14. 06:28 buGhunter

Bambergi érdekességek 2

Eltelt egy kis idő az első érdekességeket számbavevő bejegyzésünk óta, s bizony akadt utunkba annyi új kisebb-nagyobb furcsaság, melyeknek úgy gondoltuk, illene már egy újabb bejegyzést szentelni.

Az egyik, elsőre talán meghökkentő bambergi "easter-egg" ez a tábla:

Annak tudatában viszont hogy a közelben az amerikai hadseregnek van bázisa, viszont talán annyira nem is alaptalan. Persze az amcsi katonák nem tankkal járnak a városba, hanem a legújabb Ford Mustangokkal.

Egy apró kényelmes megoldással a közeli boltban (szupermarket) találkoztunk: ha gyümölcsöt/zöldséget veszel, és le kell mérni a mérlegen, nem kell kódokat kutatni majd benyomkodni a gépbe, hanem az egy kamera segítségével megpróbálja felismerni, mit tettél rá, és a legvalószínűbb 4 lehetőséget felajánlja automatice. Eddig nekünk mindig benne volt a lemérendő árucikk a 4 felajánlott lehetőség között, szal bámulatos!

Ez itt a felismerési szakasz:

Ez pedig a felajánlott lehetőségek (banán, banán2, körte, alma), fent az a kék valami pedig a kamera:

Egészen az egyetem közelében fedeztük fel az otthoni tablóképek itteni manifesztációját. Nem tudom, mennyire általános ez a megoldás Németországban, de a Dientzenhofer-Gymnasium leérettségizett diákjai változatos, kimondottan képzőművészeti alkotás formájában állítanak emléket a nagy eseménynek, itt van pár példa:

Személyes kedvenc a kifeszített börtönrácsok, de a többi is nagyon ötletes :) Ugyanakkor itt jegyezném meg azt az általános (?) német módit, hogy az érettségi és egyetem között az emberek nagy többsége utazgat egy-két évet és csak utána folytatja a tanulmányokat, s így a legtöbben 20-21 évesen kezdik el a felsőoktatást. Jó, mi?

Szerencsére nem kell mindent nélkülöznünk kishazánkból (anyu főztje viszont nagyon hiányzik), hiszen találtunk egy Lángosost kb a szomszéd utcában. Ráadásul bizony magyarok viszik a bizniszt, ha jók az értesüléseink. 2,5 euró egy kicsit viszont sok egy lángosért magyar viszonyokhoz képest, sebaj, az előző hétvégén ugyanis egyik közös főzőcske során csináltunk magunknak. Igaz, kisebb volt meg tejföl helyett sauersahne-t használtunk, de így is mennyei volt :)

Az utolsó képünkhoz érkeztünk ezzel, amihez viszont képtelenek vagyunk kommentárt fűzni. Akinek van némi halvány sejtése, hogy mi végre van ez:

az írjon a szerkesztőségnek, köszönjük!

Szólj hozzá!

Címkék: magyar kultúra német mindennapok bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr98743648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása