HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.11.25. 20:24 mindenlébenkétkanál

Berlin!

Ezen a hétvégén Berlinben voltunk. 50 "cserediáknak" adatott meg a lehetőség, hogy 70 euróért elkirándulhasson Germánia fővárosába. Mi voltunk az utolsó két jelentkező, akiknek még volt hely. Így aztán pénteken 7.15-kor el is indultunk.

Nagyjából 6 óra után megérkeztünk az "ifjusági szállónkba", elfoglaltuk a szobákat, s indultunk várost nézni. Délután háromkor találkoztunk kedves, ámde igen merev idegenvezetőasszonyunkkal, és végignéztük a Reichstag-Pariser Platz határolta területet. Az utóbbi téren van a híres Brandenburger Tor, Gabot jól le is fényképeztem. A Reichstag pedig nemes egyszerűséggel a német parlament. Persze nem olyan szép, mint a miénk, de azért elmegy. A külseje klasszicista stílusú, belül viszont minden teljesen modern. Nagyon pöpec beengedő rendszerük is van, meg minden. A képen a nagy sas nem csupán a német birodalmi sas, hanem a német birodalmi parlamenti sas, ugyanis minden állami szervnek külön sasa van. Azt hiszem látszik, hogy nem véletlen a "kövér tyúk" gúnynév. A székek színe a bonni parament székeinek színt idézi. Ide-oda tologathatóak, hogy minden választási ciklusban pont ott legyenek a folyósók a széksorok között, ahol a párttömmbök határai vannak. Ez a nézőknek (élőben és tévében is) sokkal átláthatóbbá teszi, hogy melyik képviselő melyik párthoz tartozik. Arról nem is szólva, hogy it a szavazás nem ám egy anonim gombnyomás, hanem szépen fölállnak azok a honatyák, akik az adott törvény mellett voksolnak. Mindenki vállalja magát. Hát igen.

Este stílszerűen egy indiai étterembe mentünk, úgy látszik a társaságnak elege lett már a német kosztból. Este kocsma, 4 euró egy körülbelül 3 decis koktél, ami nagyon baráti, berlini árakon. Viszonylag későn (vagy korán) értünk haza, ezért a másnapi 8.30-as reggeli kissé érzékenyen érintette a társaságot. Ahhoz képest, hogy egy diákszállón laktunk, nagyon kiadós, "all you can eat" büféreggelit kaptunk. Ezután reggel tíztől délután egyik egy buszos kocaturistás városnézésre indultunk.Nálunk sokkal kúlabb kocaturistás alkalmatosságokkal találkoztunk, nevezetesen egy trabant konvojjal, a legszebb, rózsaszínű autót le is fotóztuk: Többek között megnéztük a berlini falat, mellesleg a fal helyén ma egy a várost keresztül szelő macskaköves sáv húzódik. Vasárnap Potsdamba mentünk, ahol megnéztük a Schloss Sanssouci-t, ami tulajdonképpen nem is kastély, "csak" egy királyi nyárilak.

Délután találkoztunk ott élő barátainkkal, majd olyan 3 óra körül hazaindultunk. Nagyjából 6 óra után megérkeztünk az "ifjusági szállónkba", elfoglaltuk a szobákat, s indultunk várost nézni.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr30788483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása