HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.12.24. 12:00 buGhunter

Frohe Weihnachten aus Bamberg!

Ezúton (is) kívánunk minden kedves olvasónknak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket! Noha már múlt vasárnap óta kis hazánkban tartózkodunk, és csak január elején térünk vissza Bambergbe, egy rövid bambergi vonatkozású bejegyzéssel szeretnénk kedveskedni.

Kevesen tudják, de Bamberg egy nagy hagyományokkal rendelkező jászolépítő  iskolával is büszkélkedhet, ezért Krippenstadt névvel is illetik néhanapján. (Krippe - jászol)

A jászolos megemlékezés hagyománya - a jászol megépítése, felállítása és bemutatása - már jó négyszáz éves, gazdag múltra tekint vissza Bamberg városában. Az 1919 óta fennálló Bambergi Jászolbarátok Egyesülete (Verein der Bamberger Krippenfreunde), melynek tagjai tekintélyes mesteremberek a világ minden tájáról, azon fáradozik, hogy ez a történelmi lelkület megmaradjon, fejlődjön, s még inkább kifinomodjon. A jászolbarátok célja azonban mindenekelőtt az, hogy a személyes "jászol-élményt" támogassák. Elsősorban ezen okból kifolyólag alapítottak 1976-ban egy jászolépítő iskolát, melyben évről évre új, változatos korú tanuló a sajátépítésű jászolok segítségével fedezik fel újra a betlehemi út során a szenteste csodáját. Ezzel egyúttal az is megállapítható, hogy a bambergi jászlak száma nemhogy csökkenne vagy stagnálna, de évről évre nő! Szinte kötelező érvényű "a bambergi jászolút" ötletét újra meg újra a gyakorlatba is átültetni. Ez az a vezérfonal, mely jászoltól jászolig vezet, egy téli kínálat a városlakóknak és -látogatóknak. Évente tízezrek fogadják hálával.

Az idei munkák galériája ezen az oldalon érhető el: Bamberger

Krippenfreunde 2008

[forrás: http://www.weihnachtsmarkt-deutschland.de/bamberg-krippenweg.html]

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr84839634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása