HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.01.17. 20:19 mindenlébenkétkanál

Síelés

Ugyan szorosan nem kapcsolódik a blog témájáhaoz, de velünk történt, szóval erről is jól beszámolunk.

A múlt héten síelni voltunk Franciaországban a haverokkal. Kissé nehézkesen jutottunk el Mont-des-Lans-ba, de végülis oda is értünk, meg vissza is. Bambergből Nürnbergbe a szokásos egy órás vonatút, utána Nürnbergből Lyon-ba egy cseh Eurolines buszon zúztuk péntek este hattól másnap reggel hétig, majd két óra egy francia eurolines busszal Grenoble-ba, végül pedig egy könnyű másfél óra a francia volánbusszal föl a síterephez. Szerencsére pályaszállásunk volt, így legalább hétközben nem kellett sokat utaznunk.

Mondanunk sem kell, a hangulat jó volt, finomakat ettünk, jókat ittunk, nagyokat síeltünk. Természetesen a betervezett tanulásbból nem lett semmi, de legalább megtanultunk SOLO-t játszani. Tulajdonképpen olyan, mint az UNO.

A hó és az idő hihetetlenül jó volt, egész idő alatt hétágra sütött a nap, ami nekünk különösen jó volt, mivel (ugyan sok rosszat nem lehet Bambergről elmondani, de) itt Németországban állandóan takony idő van.

Visszafelé is hasonló útvonalon jöttünk, szintén egy cseh busszal ám egy nagyon bunkó sofőrrel egészen Nürnbergig. Ott már "hazai" talajt érezve a lábunk alatt fölszálltunk egy vonatra. Persze előre ittunk a medve bőrére, mert Bambergtől kábé 30 kilométerre egy vonatbaleset történt, szerencsére nem a mi vonatunnkal, de attól még Erlangenben nekünk is le kellett szállnunk és egy jó órát várnunk a pótló buszra, ami szintén egy órát vitt Bambergbe. Így érkeztünk meg ma fél háromra, kábé egy nappal azután, hogy otthagytuk a síterepet, Les 2 Alpes-t.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr59884117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása