HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.02.11. 14:15 buGhunter

A bicajárverés - Fahrradauktion

Február 6-án végre megesett a rég rebesgetett esemény, a bicikli-licit.

 

Tudniillik, a kerékpár itt minden ember alapvető tartozéka. A kis labanc gyerekek vidáman csilingelgetnek az óvatlan, kerékpárútra tévedt emberre, miközben tekeri-hajtja fényszórós-sárhányós-többsebességes pöpec drótparipáját. Persze akadnak azért rozogább bicók is, de mint mindenre, erre is adnak, főleg hogy ilyen fontos szerepe van ennek a közlekedési alkalmatosságnak a mindennapokban.

Elkerülhetetlen, de legalábbis nagyonis kézenfekvő hogy mindenféle jöttment bevándorló, ha csak fél-egy évre is, de szert tegyen ideiglenesen egy kerékpárra. Az élelmesebbek eleve hoztak, burzsojok vesznek újat hogy majd jól itthagyják, megint mások (lásd mi), utólag hozatják ki maguk után az otthonmaradt bringát.

Ugyanakkor tudni lehetett még egy remek kollégiumi drótszamár-beszerzési lehetőségről is már az elején, a bicikliárverésről. Úgy néz ki ez az intézmény, hogy adott napon a kollégium biciklitárolóiban található minden bicóra raknak egy kis piros masnit, amit - amennyiben tiéd a kerékpár - le lehet, sőt kell, venni. Így kiderül, mely bicajok állnak gazdátlanul, parlagon. Egy-két hét után összeszedik a még mindig masnis (általában elég rozoga) példányokat, majd egy licitálási rendszerben elosztják a kollégisták között, a bevétel persze marad a kolié.

Mindenről már azt is hallottuk jó előre, hogy horribilis összegekig felmennek néha az árak a legvacakabb bringáknál is, és nem érdemes erre a lehetőségre játszani. Nos, minderre csak most, január végén - február elején került sor (az árverés egészen pontosan február 6-án volt), és nem lévén érdekeltek az eseményben, nem is vettünk részt rajta. Mi több, másoktól sem hallottunk efelől semmit sem. Aki bicikliért licitál, az sikeres ember nem lehet..

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés pénz kerékpár mindennapok bringa koli bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr81930637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása