HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.03.14. 19:37 mindenlébenkétkanál

Faschingsumzug

Február 24-e ünnepnap Németországban, de legalábbis Bajorországban biztosan. Olyannyira, hogy még a szünidei aerobic-órám is elmaradt.  És hogy miért? Hát itt a farsang! És természetesen _mint sok mindent_ a németek ezt is egy nagy vonulással ünneplik meg. Mi is kimentünk megnézni a bambergi farsangi mulatságot.

A szokásos taknyos idő ellenére sok fiatal és idős be volt öltözve. A királylányok és betmenek voltak többségben, de ezen kívül láttunk pár Harisnyás Pippit, kalózt, pókembert, boszorkányt, kovbojt és hülyén kinéző ismeretlent.

A Luitpold Strassén sorfalat álltak a beöltözött városiak, közöttük pedig elvonult a főként majorettekből álló teherautós-zenés menet. A kocsikról mindenféle cukorkát osztogattak a felvonulók, amiket a már előre szatyrokkal érkezett gyerekekek szedegettek föl. az egész menetet egy szinte a felismerhetetlenségig összekonfettizett rendőrautó vezette, amiből maguk a rendőrbácsik is dobáltak ki édességet a kölyköknek.

És most a tanulság: Egészen hihetetlen, hogy egy fia szalag vagy kordon nélkül képes volt a tömeg az utca két szélén maradni még akkor is, amikor ingyencsokikat dobáltak le a teherautókról. Mindeni örült, bolondozott, majd a műsor végén szépen hazamentek. Mikor lesz nálunk egyszer ilyen?

Alant pedig sok-sok kép:

3 komment

Címkék: ünnep frank bamberg frájcájt


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr66970437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.03.14. 23:24:27

Na amit ateltetek, hivjhak ugy, hogy Kulturschock :) BTW, legkozelebb majd nezzetek egy kis zdf-et vagy wdr-t, hogy ugyanezt hogy csinaljak akik ertenek hozza (Mainz, D'dorf vagy Köln). A vonatrol csoki-/cukorkaszoras hagyomany, es a gyerekek fo foglalatossaga osszeszedni a "Komelle"-t, de nagyobb varosokban azert szokott lenni kordon, foleg a kisgyerekek miatt, hogy ne keruljenek egy auto kereke ala se elmelyult cukorkaszedes kozben.. de ahogy elneztem a tobbi posztokat, sokmindenre csodalkoztatok ra, ami nekem mar teljesen normalis dolog az eletben, szoval lehet, hogy bennem van a hiba :)

alszakall 2009.03.15. 09:22:06

Szoval mar Bambergben is vannak magyarok.. Remelem ennyi ido alatt sikerult megtanitanotok nekik a nyelvunket. Mindenesetre ma ugyis arra megyek, s megnezem nyomotok..
Egy a müncheni 5000-bol (az itteniek eleg lassan tanulnak:)

buGhunter · http://bamberg.blog.hu 2009.03.15. 13:48:43

@Tsabi: lehet normális az életben, de nem odahaza! Ezért írunk néha ilyen "rácsodálkozósan" mert "jé, így is lehet". De ahogy kivettem, te idekint élsz már egy ideje, azért normális számodra mindez.

Amúgy meg kisváros ez persze, nem olyan gigantikus a banzáj, de így is nagyon ott van :)

A Kulturschock véleményem szerint viszont valami egészen más, nem erről van/volt szó.
süti beállítások módosítása