HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.03.20. 08:56 mindenlébenkétkanál

Az Európai Parlament

 Brüsszelről már írt Gabo, sőt lesz belőle még egy poszt is, de külön bejegyzést érdemel az Európai Parlamentben tett látogatásunk. 

Először, amikor Brüsszelt terveztük, nem is gondoltuk volna, hogy mi, földi halandók is bemehetünk az Európai Unió szerintem legfontosabb épületébe. Egyik ismerősünk ismerőse Hollandiában tanul, ők tettek egy látogatást az EP-be, de az említett ismerősünk nem mehetett be, mivel nem volt előre a neve leadva a csoportéval. Ezek után nem is terveztük bele a programba a parlamenti látogatást. Azután mégis valahogy szóba került a dolog, főleg miután kívülről megnéztük az épületet. Este hazafelé a villamoson pedig összetalálkoztunk egy magyar küldöttséggel, ők mondták, hogy tudomásuk szerint bárki bemehet. Gabo meg is nézte a látogatási időket (de 10 és du 3). Másnap próba-szerencse módra odamentünk 9.45-re, és nagy meglepetésünkre egy egyszerű "reptéri" ellenőrzés után már bent is voltunk.

(link: Információk egyéni látogatóknak)

Mindenki kapott egy audioguide-ot a saját anyanyelvén (mindenféle prospektus, ismertető és info elérhető az EU mind a 23 hivatalos nyelvén). Magából a belső termekből nem sokat láttunk, csak az átriumot egy szoborral, meg a plenáris üléstermet. Tényleg "nem olyan szép, mint a miénk", de ezekhez a modern förmedvényekhez képest nagyon jó. (Mondjuk lehet, hogy csak elfogult vagyok). Tényleg van egy fajta atmoszféra, ami körülveszi. Nem lehet rossz itt dolgozni, na.

Egy másik részén az épületnek (nem ahol a látogatói bejárat van), kapott helyet az információs központ, vagy mi. Itt egy csomó prospektust meg plakátot lehetett elvinni mindenféle nyelven (természetesen a magyar fakkok kifosztva...). Lehetett ezenkívül icipici minikönyveket hozni, melyekben az európai államplgári alapjogok voltak.

Lehet, hogy én vagyok a naív kelet-európai diák, de nagyon el voltam ájulva az EP-től. És még a kávé is tök olcsó, 60 cent.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra kirándulás brüsszel multikulti frájcájt


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr311003676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása