HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.03.23. 08:05 buGhunter

Brüsszel II

Nos, az Atomiumnál fejeztük abba. A városba visszafele tartva megálltunk útközben a világ egyik legnagyobb templománál (asszem az 5.), a Szent Szív Székesegyháznál vagy más nevén a Koekelbergi Bazilikánál.

Nagynak nagy volt, viszont nem volt nyitva. Ellenben láttunk a közeli park fáin nem egy hanem kettő szép zöld papagájt. Szemmel láthatólag nagyon jól érezték magukat a koratavaszi időben :)

Miután beértünk a belvárosba, gyorsan bevágódtunk a kiszemelt kisétterembe, a Chez Leonba. Közepes árfekvésű hely, a kaja korrekt és finom volt, a házi sörük nem nagy durranás, mi ajánljuk :) Ja és az az utca ahol található tele van egyébként turistákra már-már "vadászó" éttermecskéktől, de hagyjuk magunkat :)

Ez után következett a képregény múzeum, nem is gondoltunk bele eddig, de rengeteg képregény és rajzfilm figurát köszönhet a világ Belgiumnak! Lucky Luke, Hupikék Törpikék, Tin-tin, Asterix és Obelix, Spirou, Largo Winch. A múzeum elég alapos volt, nagy része teljesen új volt számunkra, és rengeteg vicces/érdekes ereklyét bemutatott. Egyedül az ára volt egy kicsit borsos, mivel csak internacionál diákigazolványt fogadnak el, és ennek hiányában 6,5 ojrót kóstált a belépés pro kopf.

Ezután lődörögtünk kicsit az Európai Unió "kerületében" azaz épületei között, mint Parlament, vagy a Berlaymon. Utóbbiról tudtátok, hogy azbeszt is felhasználtak az építéséhez eredetileg és emiatt valami tizeniksz évig lakatlan volt, mert átépítették? Háhh. Itt bukkantunk rá a "Magyar Köztársaság Állandó Képviselete az Európai Unió mellett"-re, amit már kimondani is vicces :).

Ellenben, ugyancsak az EU tőszomszédságában, került utunkba egy szcientolgiához köthető épület, amin egy kicsit megrökönyödtünk. Ezek itt?! Kétségbeejtő, főleg hogy az emberi jogokkal van képük tollászkodni!

Este ténylegesen be is ültünk az előző bejegyzésben említett Delirium Caféba, és a világhírös Delirium Tremens mellett ('98ban a világ legjöbb sörének választották meg!) még megkóstoltunk párat a széles kínálatból.

Másnap reggel sikerült bejutnunk az Európai Parlament 10 órás idegenvezetésére, mint azt Dóri már megírta. Ezután elmentünk a közeli Jubelparkba, ami az 1880-as világkiállítás helyszíne volt. Útközben gyönyörködtünk az Art Nouveau (kb szecesszió) stílusú kis házacskákban. A parkban található a potom 25 éves késéssel, 1905-ben befejezett diadalív, a Bordiau-csarnokok, melyekben oldtimer ill. repülőmúzeum működik illetve az ún. Cauchie-ház.

Majd besétáltunk a belváros felé, találkoztunk sok szép házacska mellett Sablon téren a Notre Dame templommal is, valamint benéztünk a Szent Mihály és Gudula Székesegyházba is, mely nagyon sok belga királyi esküvő helyszíne vala. Vettünk még utoljára a hihetelen finom kis belga csokoládékból is, majd a vasút felé vettük az irányt.

Itt (is) ettünk még egy brüsszeli gofrit, nagyon finom, főleg gyümölcsökkel-tejszínhabbal-csokival meghintve, forrón, de rengeteg féle van, mindenki talál kedvére valót.

A vonatúton visszafele volt valami gubanc az ICE egyik motorjával ezért "csak" Kölnig vitt el Frankfurt helyett, s mindez mindössze annyi következménnyel járt, hogy 20 percet kellett várni az állomáson, míg betoltak egy másik (ugyancsak ICE) szerelvényt, majd emiatt a drasztikus késés miatt a hihetetlen gyötrelmeket enyhítendő, ingyér adták a félliteres üditőket a BordBistroban :)

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, Brüsszel nem koszos, nem unalmas, bár sok mindenben hasonlít Budapestre (koszos, sok a kutyagumi..), és két nap alatt is csak nagyon céltudatosan lehet a legfontosabb dolgokon végigrohanni, ennél rövidebb ideig nem érdemes idelátogatni. Egyetlen látnivaló maradt ki, amit terveztünk megnézni: a Marolles negyed a híres bolhapiacával, de sebaj.

1 komment

Címkék: francia sör közlekedés pénz nyelv kirándulás brüsszel multikulti frájcájt


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr841013089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenlébenkétkanál · http://bamberg.blog.hu 2009.05.18. 19:25:53

Most akkor koszos, vagy nem koszos? (Szerintem az :))
süti beállítások módosítása