HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.04.22. 17:42 mindenlébenkétkanál

A német óráink típusai

Azt hiszem, erről még nem írtunk, és megkésve bár, most sort kerítünk rá. Otthon, a jó öreg Műegyetemen háromféle egyetemi tanóra létezik: Előadás, Gyakorlat és Labor.

Nos, itt az UNI Bambergnél ennél többféle óra van, kezdjük a hasonlóságokkal:

Előadás
Nem meglepően itt is van előadás, amire nem kötelező bejárni, de persze érdemes.

Gyakorlat
Ezeken a legtöbbször kataólgus is van, annyira kötelező bejárni. 20-30 fő, tényleges gyakorlatok, feladatmegoldás és/vagy kérdésfeltevés. Erre azért nem árt bejárni. Mondjuk pont tegnap az egyik gyakvezért azt mondta, hogy (a németek) inkább az előadásokra szoktak bejárni.

Labor
Igen, noha ez egy zömében humán egyetem, mégis van labor, noha nem egészen olyan, mint azt a BME-n megszokhattuk. Nyelvi laborok vannak, de mi egyszeri fauvéel hallgatók sajna nem tudunk semmi közelebbit.

Seminar
Olyan, mint a gyakorlat, kiscsoportos foglalkozás. Hogy mi a különbség, azt mondják meg az ELTÉsek.

Proseminar
Egy-két óra, ahol leadnak egy bizonyos anyagot, majd az órát hallgatók kisebb csoportokba oszlanak, és alkotnak valami beadandó munkát.

Oberseminar
A prof meghív "tehetséges" diákokat, és az órán beszélik meg a világ különboző dolgait.

Tutorium
Gyakorlat, azzal a különbséggel, hogy it specifikusan a vizsgára felkészítő feladatokat oldják meg a szorgalmas nebulók.

Projektarbeit
Szintén beadandót kell alkotni a hallgatónak, de általában egyedül vagy max párban, és nincs bevezető óra sem.
 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr791080406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása