HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.05.03. 19:41 buGhunter

Anyák napi színes hírek

Anyák napja alkalmából szeretnénk ezúton is felköszönteni édesanyáinkat és nagymamáinkat. Először is így nekik küldenénk az alábbi dalokat, a megfelelő rész aláhúzandó. :) (Felköszöntésünket színes hírek követik!)

 

Koncz Zsuzsa - Mama kérlek

The Queen - Bohemian Rhapsody

És Goethe nyelvén: Rammstein - Mutter

Érdekesség, hogy míg kishazánkban javarészt május első vasárnapján tartjuk anyák napját, addig a világ nagy része május második vasárnapján emlékezik meg erről a jeles eseményről, lásd wikipedia: Anyák napja szócikk. (Arról már ne is beszéljünk hogy a nálunk június harmadik vasárnapjára eső Apák napjáról odahaza meg kb nem is tudunk. Érdekesség: Az Egyesült Királyságban az apák napja kilenc hónappal megelőzi az anyák napját)

Egy utolsó képpel szeretnénk bizonyítani, hogy márpedig anya csak egy van. (via viccek.blog.hu) Gyengébb idegzetűek inkább lapozzanak.

Más! Ma Weltkulturerbelaufot rendeztek Bambergben, ami annyit tesz, hogy a város világörökségi státuszát még ismertebbé téve egyben meg is mozgassa a lakosokat egy nonprofit futóverseny kerekében. Különböző távokon indulhat az egyszeri Bürger, fél km-es távtól egészen 10km-s távig tart a skála. Sokat sejtető adat, hogy állítólag már tavaly(!) novemberre elfogytak a rajtszámok.

Mi is kimentünk a városba a futóversenyt megtekintendő, volt is nagy banzáj, aranyos volt ahogy minden egyes versenyzőt megtapsolt a tömeg ahogy elhaladt, a házakból is kaptak néha vizet a nyakukba (jó meleg volt az idő..), és tényleg rengetegen futottak.

Más! Zárásként csak megemlítjük, hogy kolinkban nemrég a tv-szoba került felújításra, s mostantól egy ziemlich nagy lcd tv fogad bennünket (pedig a régivel sem volt semmi baj..) és egy kicsit pofásabb is lett a kialakítás, mint eddig.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra ünnep mindennapok koli bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr821100860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása