HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.06.15. 08:29 buGhunter

Germán klasszikusok IX. - Wetten, dass..?

Ezzel a bejegyzésünkkel egy kicsit a német tv világát szeretnék bemutatni, talán az egyik legismertebb műsorral. A "Wetten, dass..?" (magyarul kb : "Fogadjunk, hogy...?") című műsor egy érdekes koncepciót valósít meg, ami immáron több mint 28 (!) éve tartja magát, és töretlen népszerűségnek örvend. A német nézőközönségének kedvencéről bővebben a hajtás után!

A már-már fogalommá vált műsor alapötlete egyszerű, de nagyszerű: különböző hírességeket hívnak meg minden adásba (a celeb szót kerülném, mivel ez a mára már kvázi sértéssé degradálódott kifejezés egyszerűen nem fedi azokat a formátumú embereket, akikről most szó van), világsztárokat és népszerű német közszereplőket, akiknek el kell dönteniük egy-egy "átlag" ember vicces vagy hihetetlennek tűnő performanszairól előre, hogy véghez tudja-e vinni őket ott és akkor, vagy nem. Ha a produkció kimenetlére rosszul tippel a sztár, akkor neki (is) végre kell hajtania a "büntetését", ami a fogadás tulajdonképpeni tétje. (gyk: Tehát ha arra tippel, hogy nem fog sikerülni, és tényleg nem sikerül a produkció, akkor nincs büntikör) Egy-egy adásban így adódik vagy féltucat híresség és produkció.

Az adást a kedvelt televíziós show-mester, Thomas Gottschalk vezeti már 1987 óta, kis kihagyással. A műsor nézettségét tekintve máig Németország és Európa egyik legsikeresebb műsorának és az egyik utolsó megmaradt, klasszikus szombat esti szórakoztató műsornak számít. Gottschalkot a kezdetektől fogva merész ruhakölteményei és laza, olykor pimasznak titulált műsorvezetői stílusa jellemzi a show-ban.

A műsor általában más-más helyszínről jelentkezik be, évente hatszor-hétszer, de mindig szombati napon. A legutóbbi most június 13-án volt, melyet Mallorcáról, egy kisebb "Colosseum"-ból közvetítettek. A mostani bő kétórás, reklámok nélküli(!), élő adás során először Michelle Hunziker, svéd modell/énekes fogadott arra, hogy két srácnak nem fog sikerülni egy trambulinról elrugaszkodva a hat méterre levő kosárpalánkba 10x bezsákolnia 2 perc alatt. Igaza lett, 2 másodperccel lecsúsztak a fiúk a célidőről, s így nem kellett a neves modellnek szinkronúsznia.

Majd egy ciprusi férfi következett, aki állítása szerint képes 25 poharat egymásra helyezve a fején egyensúlyozni. A produkció ott bukott el, hogy amikor 20 pohár után (a nézőközönséget bevonva, sőt közöttük) a tornyot próbálták tovább építeni, az leborult. Az is kisebb csoda, hogy akkor nem sérült meg senki, mindenesetre Otto Waalkes német komikus / énekes elbukta a fogadást, ezért egy szamárháton kellett ügetnie egy kört az arénában.

Harmadik vendégként Placido Domingo lehetetlennek tartotta, hogy egy pacák 90 másodperc alatt 10 görögdinnyébe 10 sima kártyalapot dobjon úgy, hogy beleálljon. A performanszot simán teljesítették, így a neves tenor egy rövid dal erejéig (Eviva Espana) együtt énekelt a publikummal.

Sara Nuru, német manöken volt a játékos a következő körben, melyben egy kínai nő állítása szerint 15 másodpercig fog 280 hullahopkarikát mozgásban tartani. Ez össze is jött, ahogy a manöken sejtette, a tét azonban nem derült ki, mi lett volna

Ötöddikként Wayne Carpendale és Hardy Krüger Jr. (német színészek) arra tippeltek, hogy a srác képes lesz 25 csinos nőci melltartóját 3 perc alatt evőpálcikák segítségével kikapcsolni. Nagyon is bizakodott a két színész, hogy ennek sikerülnie kell, s így is lett: 2 perc 40 másodperc alatt abszolválták ezt a feladatot. A tét most sem derült ki.

Végül Ralf Möller német színész / testépítő arra fogadott, hogy képtelenség egy 36 tonnás markológéppel illetve a hátsó részére rögzített fáklyával egy hat méter magasban levő tüzijátékot meggyújtani. Hihetetlen manőverekkel egyensúlyoztatva ez mégis sikerült a Coesfeldi férfinak, így a színésznek keresztül kellett ugrania egy úszógumin, fejesugrással a medencébe.

Szórakoztató, élménydús két óra telt el így, s hirtelen egyedül a néhai Friderikusz-show ugrik be egyedül, ami ehhez hasonlóan tényleges (világ)sztárokat tudott elhívni kishazánkba. Lehet, hogy a hazai reklámbevételekből nem lehet ezt kigazdálkodni, vagy nem éri annyira meg, de mindenképp jobb műsor volt még ez is anno, mint a mostani "tóksók" többsége. "Igény az vóna rá"

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra német german klasszikusok


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr311185395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása