HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.07.06. 08:26 buGhunter

Altstadtfest és COE Sommerfest

A bőség zavarával küszködtünk július 3-án, ugyanis ugyanerre a napra esett az egyetemi szervezésű, nagy hagyományokkal rendelkező Altstadtfest illetve a koli keretein belül lebonyolított Sommerfest. Alapjában véve csak méreteiben különbözik a két esemény: kisebb nyári fesztivál zenekarokkal, sok sok sörrel és sörkorcsolyával, azaz egy kellemes közösségi esemény.

Az egyetemi Alstadtfest idén utoljára kapott helyet a Markushaus mögötti parkban-parkolóba, lévén hamarosan egy építkezés indul, és egy új egyetemi épület fog emelkedni a helyén. Nagy népszerűségnek örvend egyébként, mivel a 6 eurós belépőket már egy hónappal előtte elkezdik árusítani, s még ilyen árak mellett is megtelik a parányi terület: a résztvevők száma átlagosan 3 ezer fő, de volt már állítólag volt, hogy 5 ezer fő vedelte a radlert s egyebeket a sörpadokon.

Ezen az eseményen az AEGEE diákszervezet is képviseltette magát, akik ismét kérték az Erasmusos diákokat, hogy főzzenek valami hazai kaját, amit ők majd eladnak a rendezvényen és a befolyt pénzből majd rendeznek nekünk, főzőcskézőknek valamit. Mivel annyi időnk pont volt, főztünk hát nekik egy jó nagy adag igazi gulyáslevest, túrós pogácsával.

Le is szállítottuk egy hatalmas lábosban, még a hivatalos kezdés előtt, aminek volt egy olyan előnye hogy elvileg jegy nélkül bejutottunk, gyakorlatilag azonban már előre megvettük a jegyeinket. Az előkészeleteknél futottunk össze más Erasmusosokkal is, akikkel aztán az elkövetkező pár órát is együtt töltöttük. Lassan gyülekeztek az emberek is, ámbátor az időjárás nem volt kegyes hozzánk: elég borult volt, vihar előtti csend, s a fel-feltámadó szél sem túl sok jóval kecsegtetett. Mindenesetre jót beszélgettünk, s az egyetemről tényleg sokan képviselték magukat, a rektor például a kis kockás szvetterében a melletünk levő sörpadon kortyolgatott egy nagyobb társaságban. Miután kicsit elkezdett szemerkélni, olyan fél10 körül aztán csak elindultunk vissza a kolis Sommerfestre. A bejáratnál azonban még gyorsan túladtunk a "fölösleges" jegyeinken, így végülis mindössze 1 euroba került bejutnunk :)

A koliba is pont jókor értünk vissza: a grillezés már végetért s akkor kezdett a tó mellett felállított színpadon a zenekar is: mindenféle tribute számot adtak elő, a rockosított Umbrella kifejezetten jóra sikerült :] Itt is volt sörpult, koktélpult, sok sok sörpad mellett lehetett diskurálni az ismerősökkel, egészen éjfélig, amikoris a szabadtéri része végetért, onnantól a Saal1-ben folytatódott a buli (ill. a Ludwigban). Kolinkban ugyanis kínosan ügyelnek arra, hogy ne legyen hangos zene éjfél után, bulik is csak a nagyteremben lehetnek. Képeink erről már nem készültek, viszont valószínűleg a COE koli képgalériájában hamarosan lesz erről is egy galéria.

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás sör kaja egyetem party koli bamberg aegee


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr941227943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása