HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.08.13. 08:45 buGhunter

Kiköltözés a COE-ből

Hát elérkezett ez a fájdalmas pillanat is augusztus 7-én. Pakoltunk, takarítottunk, sikáltunk, mostunk, rendetraktunk és a szoba készen állt az átadásra. Furcsa volt üresen látni azt a kisebbfajta "lakást", ami majd' egy évig otthonunkként szolgált, de életünknek ez a szakasza is lezárult, és már nagyon vágytunk haza. Azonban előbb a szobaátadás utolsó rítusát még hátra volt.

 (a nagyobb, eredeti mérethez kattints a képre!)

Miután utolsó nap reggel még gyorsan megcsináltuk, ami a rendrakásból hátra volt, levittük utoljára a szemetet, utoljára jelentkeztünk be a Studentenkanzlei-nél. Ő egyből felküldte velünk az egyik helyettesét, Corinát, hogy vegye át tőlünk a szobát.

Corina a konyhával (ami egyben az előszoba is ugye) kezdte az ellenőrzést. Egyből látszott, hogy nem fog szőrszálhasogatni, mindenhol nagyjábol körülnézet, szekrényeket kinyitogotta és csak bepillantott, de nem húzta végig az ujját a szekrények tetején és nem húzigálta bőszen a bútorokat, hogy benézzen mögéjük, tehát a Hérosz szintű vasszigor itt nem jellemző. Két kifogásolnivalót talált: a konyhaajtót nem mostuk le (belül) és a mosogató nem volt száraz, amit gyorsan orvosoltunk is. A fürdőszobába is kb csak benézett, ott nem volt gond.

A szobákban körülnézett, belenézett a szekrényekbe, rápillantott az ablakra, de mindez talán fél percig sem tartott, utána kicsit átrendezte a szobát, ahogy az eredetileg volt (az éjjeliszekrényt raktuk rossz helyre), s ezzel véget is ért az ellenőrzés.

Aláírtuk a "jegyzőkönyvet" vagy elismervényt az átvételről, levettük a kulcsokat a kulcstartónkról, majd visszatértünk a Studentenkanzleihoz.

Itt kiderült, hogy az utolsó havi tételeket (lakbér, telefon, internet, kb 270-300 eurós tétel) nem vonták le a számlánkról, lévén hogy hónap elején utazunk, és nem voltak biztosak benne, hogy létezni fog még a bankszámlánk (azért figyelnek mindenre, mi?), hanem most kéne ezeket még kiegyenlíteni. Ez elég váratlanul (és kellemetlenül) ért bennünket, de gyorsan összeszedtük a zsét, hogy aztán nyugodt szívvel léphessünk ki utoljára a koli kapuján.

Búcsúzóul egy kép a koli előtt:

Bónusz: Cher dedikált parkolóhelye a bejárat mellett:

(Természetesen ez csak egy móka, a látogatóknak - Besucher - van fenntartva pár hely, és a feliratot kicsit hülyén választották el, így lett a két parkolóhely Besu és Cher :) )

Adee Bamberg!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz mindennapok koli bamberg kiköltözés


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr891305065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása