HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.06.26. 09:35 buGhunter

Bambergi Egyetemista Kalauz I.

Úgy gondoltuk, összeállítunk egy térképet a majdan itt tanuló egyetemistáknak. Próbáltunk belerakni minden olyan fontosabb helyszínt, épületet, odút, bármit, ami hasznos. Fontos, hogy ebben a térképben elsősorban a "komoly", lényegi célpontok találhatók, amik a mindennapi életben, ügyintézésben, tanulmányokhoz fontos lehet. (Talán ebből kitalálható, hogy emellett tervezük készíteni egy "szabadidős" bamberg-kalauzt is..) A google maps-en alapuló térkép a képre kattintva, a részletes(ebb) jelmagyarázatok a hajtás után találhatók!

Kollégiumok (türkizkék színnel)

Csak kettőt tüntettünk fel, melyek a "külvárosban", azaz közel a Feki-hez (gazdaságtudományi kar) találhatók. A Collegium Oecumenicum, amelyben mi is lakunk fekszik közelebb valamivel a belvároshoz és magához a Fekihez is, viszont valamivel drágább mint a "Pestheim" (Pestis-hely) becenévvel illetett koli a Pestallozistrasséban. Fontos, hogy a legtöbb GPS navigátor és maga a google maps is rosszul navigál a COE-hez, ugyanis a Josef-Kindshoven Str 5 címet az utca közepén mutatja, miközben az utca végében van a koli.

Élelmiszer (zöld színnel)

A COE-hez legközelebb egy normál méretű LIDL található, minden ami kell, ráadásul olcsó is. Nem sokkal messzebb van egy Getränkemarkt, ahol talán a legmegérősebb rekesszel venni a sört, van belőle kontinuum féle, ugye Bamberg a sör fővárosa kb. Tuti tipp: a COE második emeletén, a lift mellett vannak általában bevásárlókocsik, azokkal a legkényelmesebb a rekeszeket szállítani :)

Kicsit messzebb van egy Aldi és egy Plus is, de szubjektív véleményünk szerint ezek felejtősek: drágák ill. annyira nem nagy a választék. Ugyanakkor a Realhoz érdemes elzarándokolni, hiszen itt szinte minden kapható, és csak kicsivel drágább, mint a Lidl.

Egyetemi épületek (kék színnel)

Két főbb helyen csoportosulnak: a belvárosban és a "külvárosban", a Feki körül.Kezdjük utóbbiakkal!

Itt három fontosabb épület helyezkedik el: maga a Feldkirchenstrasse mellett levő Feki, a társadalom- és gazdaságtudományi kar épülete, amely egész nagy kiterjedésű lévén itt kapott helyet a gazdaságtudományi egyetemi könyvtár (Teilbibliothek 3), a kinti menza és a számítógépes központ (RZ - Rechenzentrum, kb az otthoni HSZK) is. Emellett van még pár sportlétesítmény is itt, pár tornaterem meg a focipálya.

A COE koli tőszomszédságában van a Kä épület, azaz a Kärchenstrasse-i épület, s egy kicsit messzebb a Kirschäckerstrassén található Ki épület, illetve annak csak egy része az egyetemé :)

A belvárosban természetesen a régi egyetemi épületek csoportosulnak, egyrészt ott van egy rakáson az U2-U5-U7-U11 , a Teilbibliothek 4 (lingvisztika és német irodalom) illetve a benti Menza; illetve a Marcushaus; a Markusstraße 12 (MS12), ahol a Vorbereitungskursot tartották; a Prüfungsamt, a vizsgákkal kapcsolatos iroda; az Akademisches Auslandsamt (AAA), ahol a külföldi hallgatókkal foglalkoznak (Erasmus stb) valamint a Studentenkanzlei, az ottani KTH.

Ezeken kívül egy kissé kiesik a Prüfungsraum a Kapellenstrasse 13 szám alatt, ahol az összes (!) írásbeli vizsgát tartják, és a Volkspark (VP, Pödeldorferstrasse 198), ami pedig az egyetemi sportlétesítmény a város másik felén kb.

Hasznos helyek (sárga színnel)

Fontosabb buszmegállók, benzinkutak (ami kb az itteni éjjelnappali), városháza, helyi buszpályaudvar (ZOB), bankfiókok és ATM-ek (sárga euró jellel), valamint a levélke a legközelebbi postát jelöli.

Egyéb helyek (piros színnel)

Egyelőre ennyi, hamarosan következik a "szabadidős" bambergi térkép.. ;)

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem mindennapok koli bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr721202710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása