HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.06.30. 16:37 buGhunter

Az Erasmus útvesztőiben

Nos kicsit régen írtunk már, de ez nem azt jelenti hogy ne lett volna miről, sőt, éppen annyi volt a lótni-futni való hogy mindezt karakterekbe önteni már nem maradt időnk. Node immáron túlvagyunk ismét a vizsgaidőszak vészterhes napjain és most próbáljuk összerakni mi hogy történt, mielőtt az apróbb részletek elhomályosulnának.

Kezdjük is az Erasmus pályázattal, mivel legutóbb ott hagytuk abba, hogy pénzmag reményében nekünk ehhez a finanszírozási forráshoz kell folyamodnunk. Először is, rohamléptékben (értsd: 2 nap alatt) kellett tájékozódnunk-kitöltenünk-leadnunk, mivel utolsó pillanatban sugallmazták hogy nem ártana azért erre is pályázni, mindenesetre. (Azt már csak halkan jegyeznénk meg hogy aki erről éppen nem értesült, az meg automatice kapta a tanszéki ösztöndíjat). Szóval. Ki kellett tölteni erasmushoz vagy 5 papírt: jelentkezési lap, önéletrajz, tanulmányi program, előzetes tárgybefogadás, motivációs levél, nyelvvizsgabizonyítvány, "A hallgató tanulmányi eredményei", angol nyelvű oktatói ajánlás. Belegondolni is borzasztó, most pedig szépen ki is fejtjük egyesével, tessék kapaszkodni.

Érdeklődöknek az Erasmus bme-s portálja, ahonnan a dokumentumok jó része is elérhető: http://portal.bme.hu/C18/Erasmus/oldalak/Mobilitas2.aspx

Jelentkezési lap: viszonylag magától értetődő, viszont az egyetem és kar erasmus koordinátorát innen-onnan kellett kivadászni. Személyes adatok és tanulmányi tervek (10 hónapos ösztöndíj), nyelvtudás megadása, pár egyéb kérdés. Na meg egy igazolványkép beszuszakolása a word doksiba.

Önéletrajz: magyarul és németül. Egyikünknek megvolt, másikunknak nem, gyors összerendezés és fordítás, piha!

Tanulmányi program: na ez arról szól, hogy megtervezi előre az ember hogy mit fog majd tanulni odaki. Ami elég vicces lévén fogalma sincs hogy milyen tárgyak vannak, azok miről szólnak, meg úgy egyáltalán. Még jó hogy a tanszéki ösztöndíj előírt bizonyos tárgyakat, azokat szépen bevágtuk ide is, mind a huszonvalahány kreditet. De a bambergi tantárgyleírások nem valami bőbeszédűek, s így nem igazán tudtuk azt sem lezsírozni előre hogy majd milyen tárgyakat ismernének el majd itthon, de ez amúgy is hab lett volna a tortán. Szal ez a kreditvadászat egy rémálom volt, na.

Előzetes tárgybefogadás: no elvileg ezt úgy kellett volna csinálni hogy beirkáljuk a tárgyakat amiket majd felveszünk, elbattyogunk a magyar megfelelő tárgy oktatójához aki aláírja hogy majd be fogja fogadni eztet. Na ezt úgy ahogy van, üresen adtuk be. Viszont figyelni kell, mert két oldalas és a második oldalán gyakorlatilag fel kell sorolni azokat a tárgyakat amiket a tanulmányi programnál. Értelmetlenség a négyzeten.

Motivációs levél: mi is nagyon motiváltak vagyunk, de valahogy motivációs levél írásához sosem elég motivált az ember :). Így gyakorlatilag beadtuk (azaz lefordítottuk, mivel azt németül írtuk meg) azt, amit a tanszéki ösztöndíjhoz adtunk be. Ez van, szorított az idő.

Nyelvvizsgabizonyítvány: gyors betámadás egy fénymásolószalonba illetőleg drága jó anyám által már előzetesen lefénymásolt nyelvvizsgabizik közül egyet kiragadtam.

Hallgató tanulmányi eredményei: a Neptunból kinéztük a megfelelő adatokat, név, cím, kész. (Mondjuk ezt nem lehetne a Neptunosoktól elkérni? Vagy ez megint adatbiztonságot sért? Mindenesetre elég fárasztó minden piszlicsáré adatot mindenhol begépelni, 15x) :S

Angol nyelvű oktatói ajánlás: Ennél a pontnál pediglen szerencsénk volt hiszen a tanszék vezetője egyben tanárunk is, ergo ha már ilyen késésben vagyunk, és úgyis neki kell leadni a pályázatot, gondoltuk annyira nem fontos a dolog. Így is lett.

Nagy rohanás volt ez a másfél nap, de péntek délben már ott volt az a féltucat kitöltött--fénymásolt-aláírt lap. Hurrá. S ez még csak a pályázat volt maga, a nyertesek a pénz mellé grátiszként újabb menetet nyerhettek a bürokrácia útvesztőiben, de erről majd a legközelebbi posztban.

Végül megjegyeznénk még egy dolgot, amit utólag tudtunk meg és fontos lehet. Ha két szemeszterre mész ki, akkor ugye csak az elsőre kapsz tuti pézt, a másodikra csak akkor, ha marad a keretből. Viszont ha legalább 42 (!) kreditet írsz be a tanulmányi programba, akkor erre nem kell újra pályázni, megúszod a papírmunkákat! Persze utólag mindenki határozottan állította, hogy felhívta erre a figyelmet. Pedig nem.

Lényeg, ami lényeg, becsúsztunk ezzel utolsó pillanatban és a 4 pályázóból (az 5. lány éppen külföldön volt és így megúszta ezt az egészet) hárman meg is kaptuk az Erasmust.

Szólj hozzá!

Címkék: ösztöndíj erasmus előzmények jelentkezés


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr52546275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása