HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.09.23. 23:37 buGhunter

Deutsche Vita

Hétvégi beszámolónk következik.

Vasárnap egy hőn várt esemény, az Oktoberfest elébe néztünk. Azaz hivatalosan ez müncheni városlátogatás, és opcionális lehetőség a sörfesztivál megtekintése. Meg ivása. Véletlen a sörkultusz egyik legjelesebb eseményének nyitónapján. Ezt az egybeesést! Mindenesetre kostenlos ezért ott volt a helyünk :)

Korán reggel (6:40) jött a szervezett busz, és egy röpke 3 óra alatt már a helyszínre is értünk. Közben megálltunk egy 10 perces cigi/hívatermészet szünetre is, bár minek?

Elsőként egy felvonulásba botlottunk, ami az Oktoberfest nyitányaként a Theresienwiese (a helyiek így hívják a tett helyszínét) felé menetelt. Itt minden tájegység mindenféle népviselete és minden olyan szervezete képviseltette magát, ami szereti a sört. Szóval eszméletlen sok ember masírozott vidáman, integetve. Kutyák, lovak, palackorrú delfinek, de tényleg rengetegen.

 

Ezek után úgy gondoltuk, hogy két sör közé befér egy kis városlátogatás is (ez szervezett idegenvezetés volt um 14 Uhr), szal irány a fesztivál. Már most délelőtt rengetegen voltak, de állítólag a helyzet csak nyitónapon meg zárónapon ilyen vészes.

Maga a Sörfesztivál gyakorlatilag egy riesengroße búcsú++ egy nagy aszfaltozott placcon, óriáskerék, korsósör (vigyázat, 1 literes), mézeskalácsszív, sírógyerekek, részegapukák és sör sör sör mindenhol. Ami nagyon megfejeli a hangulatot, hogy minden labanc a saját helyi népviseletében mászkál. Jönnek nímetország minden tájáról, nagy színes forgatag az egész. Helyet viszont lehetetlen szerezni a nagy sörsátrakban, pedig ott folyik igazán a hangulat. Valahol mindig állnak a padokon nagy körben és énekelnek, ami csak a torkukon kifér. Nagy nehezen találtunk egy sarokban helyet, rendeltünk, és rápihentünk a nagy rohanásra és élményzuhatagra. Közben betársult egy ausztrál csapat, akik egy laza 4 hónapos európa-körúton voltak épp. Budapest nem volt az úticéljaik között, schade, egyébiránt roppant aranyosak voltak :) Megemlítendő, hogy itt egy korsó sör 1 liter nedűt jelent, és általában egy fokkal erősebbet is főznek erre a napra a sörfőzdék, mint egyébként. Megjegyzendő, hogy az Oktoberfestnek annyira komoly gazdasági hatása van a müncheni városra, hogy komoly tételt jelent az itteni cégeknek, olyan 8 millió euró folyik be a kasszába és olyan 4,5-5 millió liter sör fogy közben el.

 Sörhab alatt a sárkányvér! ;)

Idő van, irány a Stadtführung. Egy aranyos asszonyság körbevezett a müncheni belvárosban, megmutogatta a nagyon-must-see nevezetességeket. Csak egy érdekesség: ha Münchenben valami nem megy akkor a szélre fogják: wegen das phön. Avagy ez is a főn miatt van. Séta után találkoztunk Dóri egyik gyerekkori barátjával, Józsa Petivel. Vele is tettünk egy kört az Oktoberfesten, a nagy zsufira való tekintettel inkább bíztunk újdonsült kalauzunkban s a városban ültünk be egy helyre.

Lassan visszaszállingózott mindenki a buszhoz, s ekkor jött el a nap egyetlen, ámde súlyos negatív pontja. Két lúzer srácnak volt pofája másfél óra késéssel beállítani, miközben várt rájuk 2 buszban 110 ember, s hívogatták őket a Tutorok, s annyit voltak képesek kinyögni hogy hát elnézték az időt. Persze leitták magukat a sárga zöldig. Innen üzenném nekik, hogy mit tegyenek egymással és felmenőikkel, de mégsem :P

Szólj hozzá!

Címkék: sör kirándulás münchen multikulti


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr97678461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása