HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2008.11.02. 08:58 buGhunter

Bayreuth

A hétvégén a többi erasmusos cserediákkal egyetemben Bayreuthba (majdnem Bejrút, hehe) utaztunk a hétvégén egy nap erejéig. Ez az ugyancsak kisebbfajta város (alig nagyobb, mint Bamberg) egy órás vonatútra esik tőlünk, és egy úgynevezett Bayerntickettel öt ember utazhat 27 euróért egész nap Bajorországban. Így már nem olyan vészes anyagilag sem az utazás, így mintegy 30-35en bele is vágtunk vasárnap délben.

A városlátogatáshoz konkrétan sok tervünk nem is volt, gondoltuk lesz ami lesz. A vonaton a kiruccanást szervező lengyel lány összehaverkodott pár helyi arccal és így botcsinálta (?) idegenvezetőink is lettek hirtelenjében. Minden helyen tudtak is pár mondatot mondani az adott látványosságról, szal jól jött ki a dolog.

Maga Bayreuth sajnos mint kiderült, nem egy turistaváros, van egy barokk színháza (Margrave), ami így néz ki kivülről:

Viszont így belülről:

 

Impresszív, mit mondjak, s ráadásul csoporként, 2 euró pro Kopf egy kisebb színháztörténelmet is kaptunk az arcunkba, diavetítés jelleggel (ügyesen oldották meg, a fényjáték érdekes is volt, viszont ez nem tudta ellensúlyozni 20 percen keresztül a sok sok szövegelést).

Többek között Wagner is sok időt töltött ebben a városkában, megnéztük az itteni lakhelyét, valamint található itt egy Festspielhaus (első képünkön), továbbá egy rakat múzeum és templom. Ennyi.

Közben egy kicsit megfagytunk, mert az idő nem kedvezett, így eggyel korábbi vonattal haza is iramodtunk. Összességében kicsit többet vártunk, viszont ezért a dínóért mindenképp megérte:

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra erasmus bajor bayreuth


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr20735982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása