HTML

Egyetem-begyedem

Két magyar ifjú titán meghódítja Bamberg városát. Ösztön, díj, campus, frájcájt. Életképek, beszámolók többes szám első személyben egy éven át.

Friss topikok

  • buGhunter: @pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpur... (2019.07.05. 10:54) Walpurgis-éj
  • Zoleie: A film nekem is elnyerte a tetszésemet. Jó volt. (2010.01.04. 15:37) Filmkritika - Star Trek
  • Win Elen: koszonom a valaszt. mostmar ezt is tudom :) de remelem nem szembesulok vele, eleg ez nekem igy is :) (2009.07.29. 22:05) Harry Potter és a Félvér Herceg
  • Ouaid (törölt): Vili :) (2009.07.11. 01:28) Így tanulnak a németek
  • mindenlébenkétkanál: @Storyteller: Sajnos nem valószínű, hogy megyünk több koncertre, mert a hangversenytermet felújítj... (2009.06.10. 17:36) Bamberger Symphoniker

Linkblog

Innen jöttök ti!

2009.05.08. 16:11 buGhunter

Internationaler Abend

Mint minden félévben, most is megrendezésre került kolinkban, a COE-ben a "nemzetközi est" ami arról szól, hogy mindenki főz valami hazait, és azt egy nagy közös vacsora keretében elfogyasztják, közben persze meg megy a spanolás. Képes beszámolónk következik.

Mi ketten egy már kipróbált kajával, rakott krumplival készültünk. A dolog nehézsége abban rejlett egyedül, hogy idekint nincs tejföl, viszont mint kísérletezéseinkből kitűnt, a schmand - créme freche - sauresahne keverék már-már egész tejfölszerű, ezért ezúttal is eme titkos matériával, valamint jófajta hazai kolbásszal készítettük el eme magyar kulináris remeket. Gyorsan gyártottunk hozzá egy informatív táblácskát és még egy kis üveg nagyapálesszel felfegyverkezve levonultunk az egyik nagyterembe, ahol az egész rendezvény helyett kapott.

Ekkor már egész sokan voltak, alig találtunk helyet a jénainknak, s ültünk le egy asztalhoz, már meg is nyitották a rendezvényt. Rögtön ki is alakult egy kisebb sor, de gyorsan levontul, így hamar különböző étkek kerültek tányérainkra. Hadd ne részletezzem, mindenből vettünk egy kicsit, voltak jók-rosszabbak, édességek is dögivel, nem volt nehéz degeszre enni magunkat. Gyorsan le is húztunk a végén egy kupicával egy, tanulmányait szeptembertől fél évig kishazánkban folytató német sráccal, hadd szokja. :)

Összességében nagyon jó kis kezdeményezés az egész, múlt félévben nem tudtunk rajta részt venni, de most bepótoltuk. Egyedül az a hibája, ami a korábbi Abschlußfestnek is, nevezetesen hogy a franc se tudja igazából hogy amit eszik, az éppen micsoda, annyira nem lehet megjegyezni a válogatás közben a sok nemzeti kaja nevét. Viszont a rakott krumplink hiba nélkül elfogyott :)

1 komment

Címkék: kultúra party koli multikulti bamberg


A bejegyzés trackback címe:

https://bamberg.blog.hu/api/trackback/id/tr21110123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása